-0.7 C
Karabük
5 Şubat Çarşamba 2025

KBÜ Hastanesi Acil Servisi'nde izdiham

Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesi ACİL servisinin ihtiyaca cevap veremediği ve acil servise gelen hastaların perişan oldukları, hatta birçoğunun tedavi olamadan geri döndükleri belirtiliyor.

Açıldığı günden beri gerek yatak sayısı, gerek poliklinik sıkıntıları ve gerekse acil servisi hizmetlerinde büyük aksaklık yaşanan Karabük Eğitim ve Araştırma hastanesinden şikayetler gün ve gün artmaya devam ediyor.

Merkezde bulunan Devlet Hastanesinin pasivize edilmesi, 5000 evler Doğum ve Çocuk hastanesinin kapatılmasıyla birlikte KBÜ hastanesinde yaşanan sıkıntıların had safhaya ulaştığını belirten ilgili kişiler, bu duruma çare bulunmasını istiyorlar.

Konu ile ilgili şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “Şikayetiniz ne olursa olsun Yeşil alan diye bir bölüme yönlendiriliyorsunuz ve orada saatlerce beklemek zorunda kaldıktan sonra muayene olabiliyorsunuz. Maalesef ki uzun süredir acil servis perişan durumda ve yetkili kişiler acil servis ile ilgilenmiyorlar. Hasta kabulde bulunan kişilerin tecrübesizliğinden olacak ki hastanın durumu ne olursa olsun Yeşil alana gönderiyorlar. Zaman zaman burada büyük tartışmalar bile yaşanıyor. Lütfedip de yetkili kişiler bir gün acil servise uğrayıp durumun ciddiyetini bir görseler. Serviste doktorlar bile bunalmış durumda. Zaman zaman dikkatlerinin dağılmış olduğunu görüyoruz. Sağlıkta çağ atladığımız söyleniyor. Yıllar önce bile bu kadar sıkıntı çekilmiyordu. Adı üzerinde acil servis ancak buranın adı çile servis oldu maalesef. Siyasilerimizden sağlık konusuna çok acil çözüm bulmalarını bekliyoruz” açıklamasına yer veriyorlar.

Haber/ Bölgenin Sesi Gazetesi

3308

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

EN SON HABERLER

spot_img