3.2 C
Karabük
5 Şubat Çarşamba 2025

İlk siz öğrenmiştiniz; Mehmet Ali Şahin aday adayı olmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, NTV canlı yayınında katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulunarak, aday adaylığı başvurusu ile ilgili soruya; “Ben 5 dönemdir parlamentoda görev yapıyorum. Bunun 3 dönemi AK Parti’de geçti. Biz bu 3 dönemi tüzüğümüze koyarken, yeni insanlar gelsin, gençler gelsin daha donanımlı insanlar siyasete katılsınlar ülkemize daha başarılı hizmetler yapsınlar diye koyduk. Ben bu kuralın tüzüğe konmasını destekleyenlerden bir tanesiydim. 3 dönem AK Parti’de 2 dönem de daha önce görev yaptım. Gençlerin önü açılsın diye aday adaylığı başvurusu yapmadığını ve bu durumda Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun haberi olmadığını, Sayın Başbakanımız bizim kişisel düşüncelerimize saygı gösterip anlayışla karşılayacaktır” diye cevap verdi.
AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem kuralına değinen Şahin, 26. dönemde bu kurala takılanlar için parti tüzüğünde geçici bir düzenleme yapılabileceğini açıkladı. Şahin konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “3 dönem kuralını tüzüğümüze koyarken arkadan genç yetenekler gelsin, ülkemize başarılı hizmetler yapsın diye koymuştuk. Bu kuralın tüzeğe konmasını destekleyenlerden biriyim. Başka gençlerin önü açılsın diye, 26. dönem için adaylık başvurusunda bulunmadım. 25. dönem 1 Kasım’da bitmiş olacak, aslında bir engelimiz yok, 70’e yakın arkadaş olarak.

Ben bu nedenle başvuruda bulunmadım. Ancak genel başkanımızın benim başvurmamamdan haberi yok. Nasıl karşılayacak bilemiyorum. Anlayışla karşılayacağını düşünüyorum. 25. dönemde 3 dönem sebebiyle aday olamamış arkadaşların engeli kalktı. Ancak bazı arkadaşlarımızın 26. dönemle ilgili yasağı başlıyor. 25. dönem birkaç ay sürüyor görüyorsunuz, erken seçim kararı alındı.

Bu arkadaşlarımızla ilgili özel, geçici bir düzenleme yapma düşüncemiz var. Henüz netleşmiş değil. Muhtemelen tüzüğümüze geçici bir madde koyarak 25. dönemin tüzüğümüzdeki dönemden sayılmaması anlamına gelecek bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Henüz kesinleşmedi ama eğilim bu noktada.

Öyle bir düzenleme yaparsak, bu seçimler dolayısıyla 3 döneme takıldığı için hiç kimse aday adaylığı ya da adaylık başvurusunda bulunma hakkından mahrum kalmayacak. 3 döneme takılmış 25. dönemde aday adayı olamamış arkadaşlardan da müracaat edenler var. Bunun partimizde güç kaybına yol açacağını düşünmüyorum.”

271

Bizi Takip Edin!

19,607BeğenenlerBeğen
2,093TakipçilerTakip Et
1,445AboneAbone Ol

EN SON HABERLER

spot_img